آیا TF-I60 S1 همان مودم معروف و پرفروش TF-I60 H1 است؟
در تاریخ 1400/04/18ایرانسل خبر از تولید بومی یک مدل مودم TDD/FDD به نام TF-i60 S1 داد.
ایرانسل با همکاری با دو شرکت و سازمان دیگر میخواهد ماهیانه بیش از ۱۵ هزار مودم تی اف آی ۶۰ اس ۱ را در ایران تولید و به بازار داخل عرضه کند تا در این حوزه نیز به خودکفایی برسد.
از هماکنون، گمانهزنیها درباره مشخصات و ویژگیهای مودم تولیدی ایرانسل آغاز شده است و کاربران در شبکههای اجتماعی و کانالها مشغول بحث و تبادل نظر درباره آن هستند.
در حالیکه ایرانسل توضیحات زیادی درباره این مودم نداده است و فقط به ذکر این نکته بسنده میکند که مودم TF-i60 S1 یک مودم دو گانه برای اتصال به اینترنت همراه (FDD) و اینترنت ثابت (TD-LTE) است؛ پرسش نخست کاربران این است که آیا مودم TF-i60 S1 همان مودم معروف و پرفروش ایرانسل TF-i60 H1 است؟
مودم TF-i60 H1 ایرانسل که در بازار و میان کاربران به اختصار TF-i60 شناخته میشود؛ نسخه سفارشی از مودم آنلاک هواوی B612 است که در بازارهای بینالمللی به فروش رسیده و شاید تنها مودم شاخص در این بازار برای پشتیبانی از هر دو نوع اینترنت نسل چهار FDD/TDD باشد.
برخی از کاربران با خوشحالی از خبر تولید مودم TF-i60 در داخل ایران و توسط ایرانسل، امیدوار هستند قیمت آن شکسته شده و ارزانتر به دستشان برسد.
آیا TF-i60 S1 همان ایرانسل TF-i60 H1 است؟
از تصاویر و اشکالی که در خبر ایرانسل منتشر شده است؛ اینگونه برداشت میشود که مودم جدید ایرانسل از نظر ظاهری مشابه همان مودم معروف TFi60 است. اما وقتی خوب دقت میکنیم؛ بهویژه نوع چینش درگاههای پشت آن، متوجه خواهیم شد تفاوتهایی دارد.
یکی از کاربران در کانال ۴G/TD-LTE تلگرام با انتشار تصویری از برد دو مودم TF-i60 S1 و TF-i60 H1 نشان میدهد که با یکدیگر متفاوت هستند و بردهای آنها یکی نیست.
این کاربر مدعی است ایرانسل مودم هواوی B612 را در ایران تولید و مونتاژ نمیکند؛ بلکه مودم دیگری به نام ML341 از شرکت لینوتک (Leanotek) است.
این دوست عزیز میگوید مودم لینوتک ML341 مدتها است در بازار ایران بوده و برخی از فروشندهها به جای مودم TF-i60 یا B612 به مشتری میفروشند.
از نظر منطقی هم این گمانهها درست است. خیلی بعید است هواوی مجوز تولید و مونتاژ یک مودم خود را به شرکتی مانند ایرانسل در ایران بدهد. هزینههای خرید مجوز تولید چنین مودمی بسیار بالا است. با بررسی سایت سازنده مودمهای لینوتک میتوان اینطور استنباط کرد که پشت سر آن یک شرکت ایرانی است.
دلیل دیگر برای اثبات این برهان، مونتاژ مودم لینوتک ML141 توسط ایرانسل در ایران به نام FD-i40 E1 است. در زیر تصاویر این دو مودم را مشاهده میکنید:
مودم ایرانسل FD-i40-E1
مودم لینوتک ML141
بنابراین، احتمال بسیار بالایی دارد مودم TF-i60 S1 همان مودم لینوتک ML341 باشد. خوب، پس حالا مشخصات مودم لینوتک ML341 چیست؟
مشخصات مودم TF-i60 S1
خوشبختانه، با مراجعه به سایت لینوتک میتوانیم اطلاعات کاملی درباره مودم ML341 پیدا کنیم:
این مودم از نظر ظاهری مشابه هواوی B612 یا TF-i60 است ولی از تراشههای کوالکام و سکونس برای اتصالات FDD و TDD خود استفاده میکند و در وایفای هم از تراشه مدیاتک بهره میبرد.
جدول مشخصات دقیقتر مودم لینوتک ML341 را ببینیم:
یک مودم FDD/TDD در رده LTE Cat 4 با سرعت دانلود ۱۵۰ مگابیت و سرعت آپلود ۵۰ مگابیت و وایفای تک بانده ۸۰۲.۱۱n با حداکثر سرعت ۳۰۰ مگابیت.
بزرگترین تفاوت مودم TF-i60 S1 با TF-i60 H1 در پردازندهها و سرعت اینترنت است. مودم ایرانسل TF-i60 H1 از رده LTE Cat 6 با حداکثر سرعت ۳۰۰ مگابیت بود و همین موضوع برایش محبوبیت زیادی خرید.
چهار درگاه شبکه LAN صد مگابیت به همراه یک درگاه USB 2.0 و دو سیمکارت مشخصات ارتباطی مودم جدید ایرانسل هستند:
در زیر هم میتوانید باندهای رادیویی پشتیبانی شده توسط این مودم را مشاهده کنید:
در تیدیالتی ای باندهای رادیویی B42 و B43 پشتیبانی میشوند که همان فرکانسهای رادیویی اینترنت TD-LTE ایرانسل و مبیننت هستند.
این مشخصات نشان میدهند با یک مودم رومیزی ۴G طرف هستیم؛ ظاهرا شبیه به TF-i60 ولی از نظر مشخصات و ویژگیها کاملا متفاوت!
جالبتر اینکه در پایین این دیتاشیت آدرس شرکت اتصال صنعت میانه (ESM) نوشته شده است.
میتوانم اینطور برداشت کنم که یک شرکت دانشبنیان ایرانی، محصول هواوی B612 را به طور کامل مهندسی معکوس کرده و یک نمونه تولید داخل از آن با کیتها، پردازندهها و بردهای خارجی مدلسازی کرده است و بعد مجوز آن را به ایرانسل میفروشد.
در فهرست محصولات این شرکت مودم لینوتک ML141 یا همان ایرانسل FD-i40 E1 دیده میشود.
خوب یا بد؟
برخی از کاربران شبکههای اجتماعی از تولید مودم داخلی استقبال کردند؛ البته تصورشان این است همان مودم TF-i60 معروف بومیسازی میشود اما دسته دیگری از کاربران بدبین هستند و میگویند این مودم هم داستان و پایانی مشابه دیگر تجهیزات الکترونیکی بومی مانند گوشیهای ایرانی خواهد داشت.
ضمن اینکه امیدی نیست با قیمت بسیار به صرفهتر و معقولتری وارد بازار شود و ایرانسل از سود خود نخواهد گذشت.
ایرانسل هنوز دقیقا نگفته این مودم چه زمانی وارد بازار میشود و با چه محدوده قیمتی عرضه خواهد شد. این نکته را هم باید در نظر گرفت که دو الی سه سال دیگر فناوری اینترنت TD-LTE برچیده شده و شاهد فراگیر شدن ۵G هستیم!
آیا معقول است وقت و انرژی و سرمایه برای تولید مودمی صرف شود که چند سال دیگر بازاری ندارد؟
خیلی دوست داریم نظرات شما خوانندهها و کارشناسان عزیز را درباره مودم TF-i60 S1 و آینده آن بدانیم!
دیدگاههای بازدیدکنندگان
حسین مدعو
S1 یا همون ایرانیش اصلا بدرد نمیخوره، از لحاظ سرعت خیلی ضعیفتره نسبت به مدل خارجیش ینی h1
1115 روز پیش ارسال پاسخ